Konferencja HoReCa w architekturze
Zapraszamy do udziału w konferencji HoReCa w architekturze. Podczas spotkania specjaliści z branży HoReCa przyjrzą się pracy projektanta, współpracy z inwestorami, zarządcami obiektów.
Pojęcie HoReCa w architekturze obejmuje wszystko, co wchodzi w zakres usług oraz działań aranżacyjnych, funkcjonalnych i technicznych związanych z sektorem gastronomicznym i hotelarskim. W trakcie naszej konferencji zajmiemy się najnowszymi trendami w projektowaniu tych obiektów, które są bardzo częstym przedmiotem zamówień wśród architektów. Prezentacje dla architektów poprowadzą znani specjaliści branży HoReCa wskazując, na jakie aspekty szczególnie zwrócić uwagę, ażeby wynik pracy projektanta spełniał oczekiwania zarówno klientów, jak i zarządców oraz inwestorów tych obiektów.
Punkty logistyczne, magazyny, hale produkcyjne, obiekty hotelarskie, pensjonaty, restauracje, kawiarnie i miejsca przygotowania cateringu to obiekty o charakterze publicznym, których realizacja oparta jest z jednej strony o wyzwania estetyczne i emocjonalne związane z pozytywnym odbiorem przestrzeni przez użytkowników, a z drugiej o specyficzne potrzeby funkcjonalne i techniczne.
Projektowanie przestrzeni z branży HoReCa jest trudnym zadaniem, które wymagają przestrzegania konkretnych przepisów regulujących ich funkcjonowanie, wymogi komercjalizacji. Podczas konferencji specjaliści z branży HoReCa opowiedzą, na jakie aspekty szczególnie zwrócić uwagę, żeby wynik pracy projektanta spełniał oczekiwania zarówno klientów, jak i zarządców oraz inwestorów restauracji i hoteli.
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny, ale wymaga wcześniejszej rejestracji.

Ramowy program konferencji
- 9:30 – 10:00 Budowanie Guest Experience przestrzeni w branży HoReCA i Hospitality. Współpraca architekta z inwestorem. Piotr Grajewski, Grajewski Consulting
- 10:00 – 10:20 Hotel bez barier – przyjazny dla wszystkich gości, przykłady HEWI. Maciej Jaworski, Dyrektor Handlowy firmy Hewi
- 10:20 – 10:50 Design synestetyczny - architektura przyszłości. Anna Milczarek, studio projektowe AFORM
- 10:50 – 11:15 Przerwa kawowa
- 11:15 – 11:35 Wyposażenie wnętrz w branży HoReCA i Hospitality – na co zwracać uwagę. Perspektywa projektanta wzornictwa. Łukasz Paszkowski, Łukasz Paszkowski Design
- 11:35 – 12:05 Przestrzenna i techniczna organizacja ciągu technologicznego w branży Horeca – porady dla architektów. Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk, Gastro-projekt
- 12:05 – 12:25 Prezentacja firmy Winterhalter. Eryk Jóźwiak, Regionalny Dyrektor Sprzedaży, Winterhalter Polska
- 12:25 – 12:40 Przestrzenna i techniczna organizacja sal konferencyjnych - porady dla architektów. Piotr Koziorowski, Golden Tulip Warsaw Airport
- 12:40 – 13:10 Przestrzenna i techniczna organizacja restauracji pracowników w budynkach biurowych – porady dla architektów. Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk, Gastro-projekt
- 13:10 - 13:40 Przestrzenie hospitality w biurowcach – doświadczenia szefa kuchni. Michał Fabiszewski, Sodexo
- 13:40 – 14:20 Oczekiwania inwestorów od architektów w projektowania stref Wellness i Spa. Aneta Muller, SPA Consulting
- 14:20 – 15:00 Zakończenie konferencji i biznes mixer
ORGANIZATORZY:
Grupa Sztuka Architektury
PARTNERZY:
HEWI, Wintherhalter
PARTNERZY MERYTORYCZNI:
Grajewski Consulting, studio projektowe AFORM, Łukasz Paszkowski Design, Gastro-projekt, Golden Tulip Warsaw Airport, Sodexo, SPA Consulting
PATRONI HONOROWI:
PLGBC, Instytut Wzornictwa Przemysłowego
PATRONI MEDIALNI:
architekturaistyl.pl, budnet.pl, budowa.org, budownictwo.org, domni.pl, foorni.pl, horecabc.pl, instalacjebudowlane.pl, jedzenie.info.pl, kuchenny.com.pl, lazienkowy.pl, Magazif, Materiały budowlane, nieruchomosci.biz, papaja.pl, Poradnik restauratora, poradybudowlane.com.pl, Przegląd Gastronomiczny, Restauracja, Szef kuchni, wentylacyjny.pl
AKTUALNE I NADCHODZĄCE WYDARZENIA


